Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

The Black Wizards - Lake Of Fire

 
Οι ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι The Black Wizards προέρχονται από την Πορτογαλία όπου πριν 2 χρόνια σχηματίστηκαν από 4 έξοχους μουσικούς, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα τη νέα δουλειά τους και πιο συγκεκριμένα από την Joana Brito σε κιθάρα και φωνή, τον Paulo Ferreira στην κιθάρα, τον Joao Mendes στο μπάσο και την Helena Peixoto στα ντραμς.
 
Το νέο πόνημα των άκρως ελπιδοφόρων The Black Wizards, το οποίο αποτελεί την δεύτερη συνολικά δουλειά τους και πρώτη με full length μορφή, φέρει τον τίτλο Lake Of Fire και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 60 λεπτών περίπου, ενώ πλαισιώνεται από ένα πολύχρωμο και λεπτομερές artwork, που μαρτυρά την retro αισθητικής και vintage αύρας του ψυχεδέλεια.
 
Ο μεστός κι εύφλεκτος ήχος του Lake Of Fire χρωστάει την αναλογική του υφή και το ισχνό live αίσθημα, που αποπνέει η παλιομοδίτικη rock ραχοκοκαλιά του, στην αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία υπέροχα αναδεικνύει τα κομμάτια των πολλά υποσχόμενων The Black Wizards, χάρη στην αχαλίνωτη fuzz θέρμη και την υφέρπουσα blues δυναμική της heavy διαύγειας της.
 
Τα γήινα κι αισθαντικά φωνητικά φέρουν στην σχεδόν ανεπαίσθητη βραχνάδα τους ένα εξόχως κολακευτικό για τις ατίθασες συνθέσεις του Lake Of Fire πάθος, το οποίο ταιριάζει αρμονικά με την σπιρτάδα των ρωμαλέων ντραμς, που τις πλημμυρίζει με το χειμαρρώδες της groove, καθώς και με το ισχνό fuzz ταμπεραμέντο, που διακρίνει το μεστό μπάσο των The Black Wizards.
 
Η σχεδόν διάφανη κι αχνή funk αύρα του Lake Of Fire, η οποία προέρχεται από το δυναμικό rythm section των The Black Wizards, αναδεικνύει το περιπετειώδες blues τσαγανό τους, ενώ οι δυο κιθάρες τους άλλοτε σκαρώνουν ορμητικά riffs, πότε σε παλιακό doom rock και πότε με σύγχρονα heavy rock ηχοχρώματα κι άλλοτε υφαίνουν εθιστικά solos και leads σε stoner ύφος.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι έξοχοι The Black Wizards αν συνεχίσουν σε παρόμοιο μοτίβο και με την ίδια δυναμική την ως τώρα πορεία τους στα heavy δρώμενα τότε σύντομα θα καθιερωθούν ως μια από τις καλύτερες μπάντες του χώρου, μιας και το εξαιρετικό Lake Of Fire προδίδει το πλούσιο ταλέντο τους και μας χαρίζει δυνατές κι ανεξίτηλες στιγμές rock ευδαιμονίας. Εξαίρετο.
 
The Black Wizards: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου