Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

The Morphine Social Club - Radioactive

 
Οι νεότευκτοι και ταλαντούχοι The Morphine Social Club προέρχονται από την Θεσσαλονίκη όπου και σχηματίστηκαν τον Απρίλη του τρέχοντος έτους κι απαρτίζονται από το Νίκο σε κιθάρα και φωνή, τον Χρήστο σε ντραμς και φωνή, τον Βασίλη στο μπάσο και τον Γιάννη στην κιθάρα, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital μορφή μονάχα την παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Radioactive και περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 17 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα εξόχως ταιριαστό με την εκρηκτική rock υπόσταση του artwork και διακρίνεται από την ηχητική θέρμη του, που είναι απόρροια της έξοχης παραγωγής του, η οποία κολακεύει το ντεμπούτο των The Morphine Social Club.
 
Ο βραχνός ήχος του Radioactive προδίδει το μονολιθικό rock 'n' roll ταμπεραμέντο του και μαρτυρά την αγάπη των άκρως ελπιδοφόρων The Morphine Social Club για την αρχέγονη garage αλητεία και τα πρωτόγονα stoner ηχοχρώματα, που σε συνδυασμό με τις σχεδόν ανεπαίσθητες shoegaze πινελιές τους, αναδεικνύουν υπέροχα την έμφυτη ψυχεδέλεια τους.
 
Τα ντραμς διανθίζουν επιτυχώς με το σκανδαλιάρικο τους groove τα δυναμικά κομμάτια των The Morphine Social Club και συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section με το βαφτισμένο σε θολά fuzz ύδατα μπάσο τους, ενώ το ισχνό γρέζι των φωνητικών τους, πασπαλίζει με λίγη southern μαγεία το απολαυστικό Radioactive κι εμπλουτίζει έτσι σημαντικά την ήδη πλούσια rock του ποικιλία.
 
Η βαριά rock ευωδία πυρίτιδας του χορταστικού, παρά το μικρό του δέμας, Radioactive, χρωστά την συμπαγή της υπόσταση στις δυο ρωμαλέες κιθάρες των άκρως ελπιδοφόρων και πολλά υποσχόμενων The Morphine Social Club, οι όποιες άλλοτε σκαρώνουν εθιστικά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς κι άλλοτε υφαίνουν solos και leads, που μεθούν αισθήσεις και μυαλό.
 
Εν ολίγοις, το ισχνό metal άρωμα του Radioactive συνυπάρχει αρμονικά με το μονολιθικό του rock 'n' roll μοτίβο και κολακεύει την αβυσσαλέα garage ψυχεδέλεια και την ευωδία stoner πυρίτιδας των The Morphine Social Club, ενώ τα διάφανα shoegaze στοιχεία και τα southern ρινίσματα τους, μαρτυρούν αστείρευτη έμπνευση κι αγνό κι ατόφιο heavy μεράκι. Εξαιρετικό.
 
The Morphine Social Club: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου