Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ramachandran - Marshmallow

 
Από την Ιταλία προέρχονται οι σχηματισμένοι το 2014 κι ανερχόμενοι Ramachandran, που απαρτίζονται από την Sara Corso στην φωνή, τον Andrea Ricci στην κιθάρα και τον Andrea Torrini στα ντραμς, οι οποίοι σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησαν δια μέσω της επίσης ιταλικής Taxi Driver Records την παρθενική τους δουλειά με μορφή EP και τίτλο Marshmallow.
 
Μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι αρκούντως heavy κυκλοφορία από τούτη τη γειτονική χώρα έχουμε στο Marshmallow, το οποίο περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 23 λεπτών, καθώς το παρθενικό πόνημα από τους ταλαντούχους Ramachandran βρίθει ενέργειας, μαρτυρά alternative τσαγανό και στάζει garage αλητεία και stoner αδρεναλίνη με κάθε του νότα.
 
Δυναμικές garage μελωδίες μπλέκονται στον ιδιαιτέρως παχύ και πυκνό stoner ιστό, που με μαεστρία έχουν υφάνει οι ελπιδοφόροι Ramachandran, οι οποίοι έχουν διανθίσει με ισχυρές ανατολίτικες πινελιές τα χειμαρρώδη κομμάτια τους, καθιστώντας έτσι άκρως απολαυστικό το Marshmallow, η γενικότερη αισθητική του οποίου, προδίδει τον ατίθασο του rock χαρακτήρα.
 
Ορμητικά riffs άλλοτε σε κλασσικό stoner ύφος κι άλλοτε με κοφτερές garage αιχμές ξεχύνονται από την στιβαρή κιθάρα και πλαισιώνουν αρμονικά τα σαλεμένα της leads και solos, ενώ το συμπαγές κι ογκώδες εκτόπισμα της, καθιστά περιττή την παρουσία του μπάσου στον ήχο των Ramachandran, καθώς γεμίζει περίφημα το Marshmallow με το χαμηλό της κούρδισμα.
 
Ισχνά fuzz ψήγματα πασπαλίζουν αρμονικά το rock περίβλημα και το alternative ταμπεραμέντο του Marshmallow, παρουσιάζοντας μας έτσι με σχεδόν εθιστικό τρόπο τα μεθυστικά garage ηχοτοπία του, τα οποία σε συνδυασμό με τη νευρική stoner αύρα και το νευρώδες groove από τα ντραμς των Ramachandran, μας χαρίζουν απλόχερα στιγμές heavy rock ευδαιμονίας.
 
Ειδικής μνείας αξίζουν και τα τσιτωμένα φωνητικά των Ramachandran, τα οποία είναι εξόχως παθιασμένα κι έτσι ταιριάζουν υπέροχα με την σχεδόν διαταραγμένη stoner ατμόσφαιρα του χορταστικού, παρά το μικρό του δέμας, Marshmallow, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους δημιουργούς του και μαρτυρά συνάμα το πλούσιο ταλέντο τους.
 
Τέλος, οι πολλά υποσχόμενοι Ramachandran, που αντλούν όλη σχεδόν την έμπνευση τους από μεγάλους ψυχιάτρους και ψυχολόγους, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι τίτλοι των κομματιών του εξαίρετου Marshmallow, μας προσφέρουν αρκετά δυνατές κι αρκούντως heavy συγκινήσεις με το ντεμπούτο τους και καλλιεργούν συνάμα πολλές ελπίδες για το μέλλον τους. Έξοχο.
 
Ramachandran: Official Website / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου