Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Son Of A Witch - Thrones In The Sky

 
Κάπου μες το 2008 πήραν σάρκα και οστά οι ανερχόμενοι Son Of A Witch από την Βραζιλία, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη συνολικά δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή υπό τον τίτλο Thrones In The Sky, η οποία αν και περιέχει μόλις πέντε κομμάτια είναι ιδιαιτέρως χορταστική κι άκρως απολαυστική, καθώς αυτά διαρκούν συνολικά σχεδόν 57 λεπτά.
 
Λεπτομερές κι εξόχως σκοτεινό το φοβερό artwork του Thrones In The Sky, το οποίο βρίθει συμβολισμών και μας βάζει συνάμα για τα καλά στο διαγαλαξιακό στιχουργικό περιεχόμενο του, ενώ θαρρώ ότι προδίδει και τις ασθενικές occult αναφορές των Son Of A Witch, οι οποίοι έχουν φροντίσει η βαριά fuzz διαύγεια της παραγωγής να κολακεύει τα τερατώδη τους κομμάτια.
 
Θηριώδεις doom μελωδίες ενώνονται εις σάρκα μια με τα λυσσαλέα stoner στοιχεία των άκρως ελπιδοφόρων Son Of A Witch, η έμφυτη rock ψυχεδέλεια των οποίων, ταιριάζει γάντι με το θυμωμένο hard rock υπόβαθρο τους κι αναδεικνύει έτσι περίφημα τις αχνές metal αιχμές, αλλά και τα ισχνά blues ηχοχρώματα που διαπερνούν αρμονικά το εξαιρετικό Thrones In The Sky.
 
Σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή του έξοχου Thrones In The Sky παίζουν φυσικά και τα σχεδόν ανεπαίσθητα post ψήγματα του, τα οποία σε συνδυασμό με την ισχυρή space rock αύρα των Son Of A Witch, εντείνουν αρμονικά την ηχητική ποικιλία του νέου τους δίσκου και μαρτυρούν συνάμα τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο, καθώς και την αβυσσαλέα τους heavy φαντασία.
 
Ορμητικά riffs ξεχύνονται συνεχώς από τις αγριεμένες κιθάρες των Son Of A Witch και μας βυθίζουν άλλοτε σε χειμαρρώδεις fuzz δίνες doom αδρεναλίνης κι άλλοτε μας πνίγουν χάρη στο βαρύ και σκαιό stoner ύφος τους, ενώ τα κοφτά τους solos αναδεικνύουν σωστά την εκρηκτική δυναμική του έξοχου Thrones In The Sky, το οποίο ευωδιάζει σε κάθε του νότα heavy πυρίτιδα.
 
Άκρως δυνατό και συμπαγές είναι το rythm section των Son Of A Witch, το οποίο αποτελείται από το μεστό κι εμποτισμένο με fuzz όπιο μπάσο τους κι από τα ρωμαλέα τους ντραμς, ενώ σε αυτό χρωστά το βάρβαρο κι απύθμενο του groove το σπιρτόζικο Thrones In The Sky, το οποίο διακρίνεται και για το retro του άρωμα, απόρροια των άκρως ισχυρών space του αναθυμιάσεων. 
 
Ειδικής μνείας όμως αξίζουν θαρρώ και τα φωνητικά στο Thrones In The Sky, καθώς η έμφυτη βραχνάδα και το βαρύ τους γρέζι του χαρίζουν αχνές hard rock πινελιές και συνεισφέρουν στην υφέρπουσα vintage αύρα του, η οποία ζέχνει doom φρεσκάδα και κολακεύει το σπινθηροβόλο stoner ταμπεραμέντο και το space τσαγανό των πάρα πολλά υποσχόμενων Son Of A Witch.
 
Δεν ξέρω εάν το έχετε παρατηρήσει άλλα θεωρώ, πως τούτη η χρονιά μας έχει ήδη προσφέρει μερικές πραγματικά εξαιρετικές heavy κυκλοφορίες κι εξαίρεση δεν αποτελεί το φανταστικό Thrones In The Sky από τους εξαίρετους Son Of A Witch, το οποίο θαρρώ, πως είναι από τα πιο συναρπαστικά κι όμορφα ντεμπούτο άλμπουμ των τελευταίων ετών. Σχεδόν ακαταμάχητο.
 
Son Of A Witch: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου