Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Bus - The Unknown Secretary

 
Μια πολλά υποσχόμενη και ταλαντούχα μπάντα σχηματίστηκε στην Αθήνα πριν από λίγα χρόνια υπό το όνομα Bus, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις εξαίρετους μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν δια μέσω της Twin Earth Records το νέο τους, έξοχο, άλμπουμ υπό τον τίτλο The Unknown Secretary, που περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 45 λεπτών.
 
Στιχουργικό περιεχόμενο κι artwork μαρτυρούν εύγλωττα την έμφυτη occult αύρα τούτης της άκρως ελπιδοφόρας μπάντας, ενώ η παραγωγή του χορταστικού The Unknown Secretary, στην οποία έπαιξαν ενεργό ρόλο και οι ίδιοι οι Bus, εντείνει την ορμητική και κλασσική heavy metal αισθητική τους με την old school ευωδία της χειμαρρώδους και κοφτερής της διαύγειας.
 
Καθαρά φωνητικά με ισχυρή 80's μυρωδιά ερμηνεύουν με περισσή πειθώ ιστορίες σκοτεινές και ισχνού horror αρώματος, ενώ ταιριάζουν άψογα στην αρχέγονη proto metal νοοτροπία των Bus με την αιχμηρή rock αδρεναλίνη της χροιάς τους κι αναδεικνύουν υπέροχα τόσο τα κυρίαρχα στο The Unknown Secretary και μαγευτικά NWOBHM ηχοτοπία, όσο και το doom τσαγανό τους.
 
Ιντερλούδια και leads μεθυστικά διανθίζουν αρμονικά και με περισσή δεξιοτεχνία τα βαριά και με αχνό fuzz γρέζι riffs των Bus, οι οποίοι άλλοτε μας ταξιδεύουν σε σκοτεινά και power metal ύφους μονοπάτια με το proto doom ταμπεραμέντο τους κι άλλοτε μας οδηγούν σε heavy σοκάκια παραδοσιακής metal υφής με τα εθιστικά solos, που διανθίζουν το The Unknown Secretary.
 
Άκρως στιβαρά είναι τα ρωμαλέα τύμπανα των Bus στο νέο τους δίσκο, τον οποίο διακοσμούν αρμονικά με το τραχύ τους groove, που μαρτυρά τις proto metal ακολασίες τους και στάζει heavy αδρεναλίνη, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και το μεστό τους μπάσο, που στολίζει φανταστικά το θαυμάσιο The Unknown Secretary με τον σκαιό του και κρυμμένο σε fuzz σκιές χαρακτήρα.
 
Ηλεκτρισμένες είναι οι ατίθασες και συνάμα συμπαγείς metal αιχμές του εξόχως απολαυστικού The Unknown Secretary, το οποίο μας παρουσιάζει με τρόπο εύγλωττο το περίσσιο ταλέντο των έξοχων δημιουργών του, που με τον συνθετικό οίστρο και την εκτελεστική δεινότητα τους, μας χαρίζουν έναν εξαίσιο δίσκο, που θα χαράξει ανεξίτηλα το όνομα Bus στα heavy κιτάπια.
 
Πως αλλιώς μπορούσε να συμβεί άλλωστε από την στιγμή, που το συναρπαστικό κι εξαιρετικά διασκεδαστικό The Unknown Secretary ευωδιάζει proto metal φρεσκάδα παρά τις ισχυρές του retro αναθυμιάσεις και καθιστά συγχρόνως μες από το σπιρτόζικο και σπινθηροβόλο μουσικό του περιεχόμενο σαφείς κι αδιαμφισβήτητες τις ειλικρινείς heavy προθέσεις των έξοχων Bus.
 
Εν ολίγοις, εάν ο proto power ήχος και η ατόφια heavy metal μουσική παλαιότερων εποχών είναι μες τις κρυφές σας απολαύσεις τότε το συναρπαστικό The Unknown Secretary από τους εξαιρετικούς Bus με την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια και τα NWOBHM χαρακτηριστικά του, όχι μόνο θα σας γοητεύσει μα θαρρώ ότι θα σας καθηλώσει κιόλας με τα doom στοιχεία του. Εύγε.
 
Twin Earth Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου