Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Isaak - Sermonize

 
Από τις στάχτες των Gandhi's Gunn σχηματίστηκαν στη Γένοβα το 2011 οι ανερχόμενοι Isaak, που πλέον απαρτίζονται από τον Giacomo Boeddu στη φωνή, τον Francesco Raimondi στην κιθάρα, τον Andrea De Bernardi στα ντραμς κι από τον Gabriele Carta στο μπάσο, ο οποίος πήρε πρόσφατα την θέση του Massimo Perasso, που συμμετείχε στη νέα τους κυκλοφορία.
 
Πρόκειται για έναν έξοχο full length δίσκο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα μέσω της φημισμένης Small Stone Recordings υπό τον τίτλο Sermonize, ο οποίος έχει συνολική διάρκεια περίπου 44 λεπτών, καθώς το μουσικό του περιεχόμενο αποτελείται από δώδεκα χορταστικές συνθέσεις, δυο εκ των οποίων αποτελούν διασκευές σε κομμάτια των Kyuss και White Ash, αντίστοιχα.
 
Ωραιότατο και ισόποσα ψυχεδελικό και μακάβριο είναι το λεπτομερές artwork του Sermonize, που πλαισιώνει υπέροχα την αγριάδα των συνθέσεων του, ενώ ειδικής μνείας θαρρώ, πως αξίζει και η εξαιρετική παραγωγή του, που προσφέρει μια έξτρα δυναμική με την τέλεια ισορροπία της μεταξύ heavy διαύγειας και fuzz βρωμιάς στα νέα κι άκρως διασκεδαστικά κομμάτια των Isaak.
 
Σχετικά απλά είναι τα πράγματα όσον αφορά το νέο άκουσμα από τους Isaak και την μουσική του ταυτότητα, μιας και τούτη η ρωμαλέα heavy μπάντα από την Ιταλία κινείται σε σπινθηροβόλα και σύγχρονα stoner μονοπάτια, τα οποία στο σπιρτόζικο Sermonize τα έχει επιτυχώς διανθίσει με ισχνά metal ρινίσματα, ενώ τα έχει επικαλύψει με ένα ιδιαιτέρως παχύ στρώμα desert σκόνης.
 
Ορμητικά riffs ξεχύνονται συνεχώς από την ατίθαση κι εύφλεκτη κιθάρα των εξαίρετων Isaak δημιουργώντας έτσι ένα στιβαρό stoner πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατούν τα βραχνά φωνητικά με το southern υφής γρέζι τους στολίζοντας επιτυχώς το Sermonize με γενναίες ποσότητες rock αλητείας και κολακεύοντας έτσι την υφέρπουσα του και σχεδόν ανεπαίσθητη heavy ψυχεδέλεια.
 
Κοφτερά είναι τα διακριτικά solos της κιθάρας και παρέα με τα ευγενικά και παχύρρευστα της leads χαρίζουν μελωδικές heavy ψευδαισθήσεις στο εκρηκτικό Sermonize, το οποίο χρωστά στο στιβαρό rythm section των Isaak τον συμπαγή και πυκνό χαρακτήρα του, καθώς το μεστό τους μπάσο ψεκάζει με fuzz βρωμιά τις σπίθες groove αδρεναλίνης των δυνατών τους ντραμς.
 
Δυναμικές desert αποχρώσεις περικυκλώνουν απειλητικά την ατίθαση και τσαμπουκαλεμένη stoner ιδιοσυγκρασία του εξόχως απολαυστικού Sermonize και σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη rock ενέργεια των Isaak και το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο, μας προσφέρουν απλόχερα εξαιρετικά heavy μελωδίες, που ζέχνουν doom αλκοόλ κι ευωδιάζουν metal πυρίτιδα.
 
Εν ολίγοις, όσοι κι όσες γουστάρουν σταράτο τον heavy ήχο τους και χωρίς διάφορα περιττά στολίδια ή λογιών λογιών φτιασίδια, τότε κάτι μου λέει ότι το έσχατο χρονικά full length πόνημα των ελπιδοφόρων Isaak με τίτλο Sermonize θα τους ικανοποιήσει στο έπακρο, καθώς μαρτυρά rock ειλικρίνεια σε κάθε του νότα και συνάμα βρίθει σκαιών stoner ηχοχρωμάτων. Εξαιρετικό.
 
Isaak: Bandcamp / Facebook
Small Stone Recordings: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου