Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Merlin - Electric Children

 
Κάπου στο Κάνσας γεννήθηκαν στα μέσα του 2012 οι τρομερά ταλαντούχοι Merlin, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις ιδιαιτέρως ικανούς κι έμπειρους μουσικούς, που κυκλοφόρησαν δια μέσω της Poisoned Mind Records πριν από λίγες ημέρες τη νέα τους δουλειά με περιεχόμενο οχτώ κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 53 λεπτών, υπό τον έξοχο τίτλο Electric Children.
 
Ηλεκτρισμένες είναι οι διαβολικά γοητευτικές μελωδίες του εν λόγω δίσκου, όπως άλλωστε μαρτυρά κι ο τίτλος του Electric Children, το σκοτεινό κι εξίσου λάγνο κι αιμοβόρο artwork του οποίου σε πλήρη αρμονία με τις έντονες horror αναθυμιάσεις και το θολών slasher αποχρώσεων στιχουργικό του περιεχόμενο, σκεπάζει με occult σκιές τα περιπετειώδη κομμάτια των Merlin.
 
Αρκούντως heavy είναι το μελωδικό doom rock υπόβαθρο των Merlin σε τούτο τον δίσκο, ενώ τα ισχνά stoner ηχοτοπία και τα εξόχως εθιστικά synth ηχοχρώματα τους είναι ποτισμένα με αχνές folk ουσίες κι acid rock όπιο κι αναδεικνύουν έτσι τις blues ατασθαλίες τους, καθιστώντας συνάμα την αβυσσαλέα κι έμφυτη rock ψυχεδέλεια του Electric Children σχεδόν ακαταμάχητη.
 
Πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή του χορταστικού Electric Children παίζει και η επιεικώς αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χάρη στην αναλογικής αύρας διαύγεια της προσφέρει vintage ζεστασιά στην έντονη ευωδία retro φρεσκάδας, που διαπερνά τα μεθυστικά κομμάτια των Merlin, τα οποία μαρτυρούν εύγλωττα την αχαλίνωτη φαντασία και την ερεβώδη τους έμπνευση.
 
Ιδιαιτέρως παθιασμένα είναι τα καθαρά φωνητικά των Merlin, που προσφέρουν θεατρικότητα στα νέα τους κομμάτια κι ερμηνεύουν με περισσή πειθώ τις εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα και γεμάτες αίμα ιστορίες τους, ενώ το στιβαρό synth πλέγμα, που καλύπτει με μπόλικη μαεστρία το Electrin Children εντείνει την λυσσαλέα κι αρμονική του heavy ποικιλία.
 
Συμπαγές είναι το μεστό rythm section στο ιδιαιτέρως απολαυστικό Electric Children και χάρη στα δυναμικά του ντραμς το πλημμυρίζει με το βάναυσης rock σαγήνης groove του, ενώ τα ισχνά fuzz στοιχεία και η stoner βραχνάδα, που χαρακτηρίζουν το βαρύ κι ατίθασο μπάσο των Merlin, δίνουν έμφαση στις αβάσταχτα πυκνές κι εξαιρετικά σκοτεινές heavy αναζητήσεις τους.
 
Όμορφη κι αμαρτωλά θελκτική είναι η ελώδης heavy ψυχεδέλεια του Electric Children, η οποία χρωστά στα πότε κοφτά κι ορμητικά και πότε μελωδικά και γαλήνια riffs της κιθάρας την άλλοτε τραχιά κι άλλοτε αέρινη υπόσταση της, ενώ τα μεθυσμένα leads και τα σαλεμένα solos από τους Merlin την πασπαλίζουν με υπόνοιες hard rock αλητείας και με άκρως πυκνά doom αρώματα.
 
Λυρικά στοιχεία soundtrack τεχνοτροπίας, που στάζουν synth αίμα και ζέχνουν αχνές western μυρωδιές εμπλουτίζουν επιτυχώς με την σχεδόν splatter αισθητική τους, το προσεγμένο στην λεπτομέρεια κι ανατριχιαστικά ωραίο Electric Children, το οποίο μαρτυρά με τρόπο εύγλωττο τον συνθετικό οίστρο των ανερχόμενων Merlin, καθώς και την άρτια εκτελεστική τους δεινότητα.
 
Ταλέντο και heavy μεράκι περισσεύουν στο ιδιαιτέρως διασκεδαστικό Electric Children και σε συνδυασμό με το τρομερό μουσικό ταλέντο των Merlin μας προσφέρουν απλόχερα δυνατές στιγμές rock ευδαιμονίας, χάρη στο ανατριχιαστικά όμορφο doom υφαντό, που τούτοι οι τύποι έχουν επιτυχώς διανθίσει με space λεπτομέρειες κι απελπιστικά σαγηνευτικές stoner πινελιές.
 
Εν ολίγοις, όπως ίσως μαντεύετε σωστά εδώ πρόκειται για ένα φοβερά καλό rock άλμπουμ, που στάζει doom ποιότητα και stoner ειλικρίνεια σε κάθε νότα του και μας οδηγεί στα πλέον ελκυστικά και πολύχρωμα σοκάκια της αχανούς space ψυχεδέλειας μες από τις συναρπαστικές μελωδίες, που με δεξιοτεχνία σκάρωσαν στο υπέροχο Electric Children οι Merlin. Θαυμάσιο.
 
Merlin: Bandcamp / Facebook
Poisoned Minds Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου