Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Witches Of God - They Came To Kill

 
Μια εξαιρετικά ταλαντούχα μπάντα σχηματίστηκε στις αρχές του 2012 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια με το όνομα Witches Of God, η οποία προς τα τέλη του περασμένου Γενάρη κυκλοφόρησε δίχως τη βοήθεια κάποιας δισκογραφικής την δεύτερη συνολικά full length δουλειά της με τίτλο They Came To Kill και περιεχόμενο 8 κομματιών συνολικής διάρκειας 38 λεπτών.
 
Ρωμαλέα heavy στοιχεία συμπλέκονται σε μια εξόχως αιματοβαμμένη μάχη με την έμφυτη stoner σπιρτάδα των Witches Of God στο νέο τους πόνημα κι αναδεικνύουν έτσι φανταστικά τα εύφλεκτα NWOHBM ηχοχρώματα του εξαιρετικά χορταστικού They Came To Kill, η αχνή occult κι έντονη slasher αύρα του οποίου, εκτός των στίχων, αποτυπώνεται και στο έξοχο του artwork.
 
Πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην ομαλή ροή του, όσο και στην ήδη μεγάλη του ηχητική ποικιλία παίζει το punk αισθητικής ταμπεραμέντο των Witches Of God όπως ακριβώς και η alternative προσέγγιση τους στη metal ψυχεδέλεια, που καθιστούν ιδιαιτέρως απολαυστική την ευωδία blues πυρίτιδας, που διαπερνά το doom άρωμα της hard rock αύρας του They Came To Kill.
 
Κοφτά κι ορμητικά riffs ξεπετάγονται συνεχώς από τις κιθάρες, τα ακουστικά μέρη των οποίων, μαρτυρούν την εύθραυστη πλευρά των Witches Of God και συνεισφέρουν σε πλήρη αρμονία με τα ηλεκτρισμένα τους leads και solos στην εκρηκτική τους psych metal αισθητική, ενώ τις punk αναθυμιάσεις του They Came To Kill εντείνουν τα μανιασμένα σε στιγμές καθαρά φωνητικά.
 
Ντραμς και μπάσο συνεργάζονται άψογα κι αποτελούν ένα εξαιρετικά στιβαρό και συμπαγές rythm section, ενώ καθιστούν αρκούντως heavy το εξόχως διασκεδαστικό They Came To Kill με το φλεγόμενο groove τους και τις σκληρές fuzz πινελιές τους αντίστοιχα και συνάμα προσδίδουν στα νέα κομμάτια των Witches Of God μια μεθυστική κι αβάσταχτα γοητευτική acid rock αύρα.
 
Λάγνες horror ιστορίες αναδύονται με περίσσιο σκέρτσο και πειθώ μες από την αχαλίνωτη και ματωμένη φαντασία των Witches Of God και χάρη στην εξαίρετη παραγωγή του χειμαρρώδους They Came To Kill αποτυπώνουν άψογα το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο, στο οποίο εν πολλοίς χρωστάμε τούτη την άκρως περιπετειώδη heavy rock οπτασία και τα punk της τερτίπια.
 
Συμπερασματικά λοιπόν, οι άκρως ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι Witches Of God μοιάζουν έτοιμοι και ικανοί για σπουδαία πράγματα στον ευρύτερο heavy χώρο, καθώς το βάναυσα όμορφο They Came To Kill ξεχειλίζει rock τσαγανό και στάζει punk μεράκι σε κάθε νότα, ενώ μας βυθίζει συνάμα στα έγκατα του metal ήχου με τα stoner και doom στοιχεία του.
 
Τέλος, καλό θα ήτανε να είστε προετοιμασμένοι για εξαιρετικά δυνατές rock κι αρκούντως heavy στιγμές στο νέο άλμπουμ των Witches Of God και φυσικά θα βοηθήσει πολύ στην ακρόαση του η αντοχή στην ευωδία φρέσκου metal αίματος, καθώς τα retro στοιχεία του They Came To Kill είναι ποτισμένα με stoner ενέργεια, doom αδρεναλίνη κι αβυσσαλέα punk δροσιά. Εξαιρετικό.
 
Witches Of God: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου