Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Atlantic Valley - Sea Monster

 
Από το Βίγκο στην Γαλικία της Ισπανίας προέρχονται οι σταθερά ανερχόμενα κι ελπιδοφόροι Atlantic Valley, οι οποίοι σχηματίστηκαν στις αρχές του 2011 κι απαρτίζονται από τέσσερις ικανούς μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital μορφή, αλλά και σε φυσικές κόπιες τη νέα τους εξαιρετικά εκρηκτική και ιδιαιτέρως διασκεδαστική δουλειά με τίτλο Sea Monster.
 
Παρά το σχετικά μικρό δέμας του Sea Monster, το οποίο περιέχει εφτά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών, τούτο το EP είναι άκρως χορταστικό, μιας και συνδυάζει τον παλιακό stoner ήχο, όπως τον γνωρίσαμε στα 90's με στιβαρή και τραχιά punk νοοτροπία, καθιστώντας έτσι άκρως απολαυστικό τον ωμό rock χαρακτήρα των έξοχων Atlantic Valley.
 
Ρωμαλέα riffs άλλοτε σε καθαρό κι ατόφιο stoner ύφος κι άλλοτε με αχνές punk αναθυμιάσεις ξεχύνονται συνεχώς από την κιθάρα των Atlantic Valley, την οποία συνοδεύει περίφημα το σπιρτόζικο μπάσο τους, που με τον μεστό του fuzz χαρακτήρα πασπαλίζει με ασθενικές funk πινελιές το Sea Monster, ενώ συνάμα αναδεικνύει την έμφυτη παραμόρφωση των εγχόρδων.
 
Ιδιαιτέρως παθιασμένα είναι τα καθαρά κι ως επί τω πλείστο βραχνά φωνητικά των εξόχως ταλαντούχων Atlantic Valley στο νέο τους πόνημα κι έτσι με το εγγενές τους γρέζι απογειώνουν την ευωδία rock πυρίτιδας, που διαπερνά το εύφλεκτο Sea Monster, το οποίο χρωστά στα δυναμικά του ντραμς τον σπινθηροβόλο groove καπνό, που σκεπάζει τα σκαιά του κομμάτια.
 
Σχεδόν ανεπαίσθητα είναι τα alternative rock στοιχεία του Sea Monster, όπως ακριβώς και οι σχεδόν διάφανες metal αιχμές του, που όμως συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή του ροή και στην ηχητική ποικιλία του, μιας και κολακεύουν αμφότερα το τραχύ stoner ταμπεραμέντο των Atlatic Valley, μα και την υφέρπουσα punk ψυχεδέλεια, που διαπερνά το rock τους τσαγανό.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για μια γεμάτη rock σπιρτάδα κυκλοφορία, που μαρτυρά το heavy μεράκι και το ταλέντο των δημιουργών του, μιας και το εξαίρετο Sea Monster, από τους πολλά υποσχόμενους Atlantic Valley, βρίθει punk ψηγμάτων, ενώ μας παρουσιάζει με τον πλέον ειλικρινή τρόπο την αγνή και τίμια λατρεία κι αγάπη τους για τον ατόφιο stoner ήχο. Υπέροχο.
 
Atlantic Valley: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου