Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Spiritual Beggars - Sunrise To Sundown

 
Για κάποιο περίεργο λόγο είχα χάσει τα τελευταία κάμποσα χρόνια την επαφή μου με μια από τις αγαπημένες μου μπάντες στα ταραγμένα χρόνια της εφηβείας κι ακούγοντας το έσχατο χρονικά πόνημα της, που βγήκε από την Inside Out Music στα μέσα Μαρτίου κι αποτελεί την ένατη full length δουλειά της, συνεχίζω πραγματικά να αναρωτιέμαι γιατί κόψαμε παρτίδες έτσι απότομα.
 
Ο λόγος γίνεται για τους γεννημένους το μακρινό 1993 στη Σουηδία και πάντοτε ποιοτικούς Spiritual Beggars και το εξαίρετο Sunrise To Sundown, που περιέχει 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που μαρτυρά την live ηχογράφηση του, χάρη στη δεξιοτεχνία του πολύ έμπειρου Staffan Karlsson σε αυτό τον τομέα.
 
Θαρρώ όμως, πως ειδικής μνείας αξίζει και το φανταστικό artwork του ιδιαιτέρως χορταστικού Sunrise To Sundown, που κολακεύει την αγνή retro φρεσκάδα και την vintage rock αδρεναλίνη του με τις έντονες αποχρώσεις heavy ψυχεδέλειας, που το διακρίνουν, αλλά και η απόδοση των Spiritual Beggars, που δυο δεκαετίες και κάτι μετά παραμένουν εξαιρετικά κεφάτοι κι εύθυμοι.
 
Η μουσική του είναι όμως αυτή, που καθιστά εξαιρετικά εθιστικό κι άκρως διασκεδαστικό το εκρηκτικό Sunrise To Sundown, που θαρρώ, πως συνδυάζει τα καλύτερα heavy στοιχεία των δημιουργών του με μερικά από τα πλέον απολαυστικά rock ηχοτοπία της δεκαετίας του 70 και του 80 κι αυτό μάλλον οφείλεται στην ατίθαση κι έμφυτη ψυχεδέλεια των Spiritual Beggars.
 
Δεν μας παρουσιάζουν ρηξικέλευθα πράγματα στο νέο τους άλμπουμ ο Michael Amott στην κιθάρα, ο Ludwig Witt στα ντραμς, ο Per Wiberg στα πλήκτρα, ο Sharlee D'Angelo στο μπάσο και ο Apollo Papathanasio στη φωνή, μιας και το Sunrise To Sundown αντλεί το μουσικό του χαρακτήρα από τις καλύτερες στιγμές των Spiritual Beggars κι από οικεία rock ακούσματα.
 
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν διαθέτει την δικιά του μοναδική μουσική προσωπικότητα, μιας και το ταλέντο και η εμπειρία των Spiritual Beggars σε πλήρη αρμονία με την έμπνευση και τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, καθιστούν εξόχως απολαυστικό το Sunrise To Sundown και μας ταξιδεύουν σε αρκούντως heavy και ψυχεδελικά rock ηχοτοπία νοσταλγικής ομορφιάς.
 
Σχεδόν ανεπαίσθητα metal ηχοχρώματα παραδοσιακής υφής συνυπάρχουν αρμονικά με το hard rock τσαγανό των Spiritual Beggars κι αναδεικνύουν υπέροχα τις ισχυρές retro ανησυχίες τους με την αχνή vintage ψυχεδέλεια, που σκεπάζει σαν πέπλο το σπιρτόζικο heavy ταμπεραμέντο του Sunrise To Sundown και συνάμα εντείνει την σπινθηροβόλα του ευωδία stoner πυρίτιδας.
 
Εν ολίγοις, μες από τις αρκετές δυσκολίες και με όπλο την ακμαία διάθεση και την εμπειρία τους, οι έξοχοι Spiritual Beggars μας προσφέρουν ένα τίμιο heavy rock άκουσμα με το εξαιρετικό Sunrise To Sundown, το οποίο μαρτυρά το μεράκι και την έμφυτη σπιρτάδα τους κι έτσι μας χαρίζει απλόχερα δυνατές στιγμές vintage ευδαιμονίας με την retro του φρεσκάδα. Ωραιότατο.
 
Spiritual Beggars: Official Website
Inside Out Music: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου