Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Mammoth Spirit

 
Δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη ούτε καν έναν χρόνο ζωής οι προερχόμενοι από τη Νέα Υόρκη κι ανερχόμενοι Mammoth Spirit, που απαρτίζονται από τον Peter Wilderotter σε φωνή και κρουστά, τον Adam Klein στα πλήκτρα, τον Dan Roehrig στην κιθάρα, τον Pat White στο μπάσο και τον Gabe Katz στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά.
 
Αν και περιέχει μόλις πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών το περί ου ο λόγος άκουσμα, που φέρει το όνομα των δημιουργών του κι έχει την μορφή EP κυκλοφορίας, πετυχαίνει και είναι άκρως χορταστικό κι εξόχως απολαυστικό κι αυτό οφείλεται στον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Mammoth Spirit, καθώς και στην αχαλίνωτη τους rock φαντασία.
 
Με την ανέμελη τους έμπνευση πλήρως υποταγμένη στο πλούσιο μουσικό τους ταλέντο οι άκρως ελπιδοφόροι Mammoth Spirit μας ταξιδεύουν σε αχνής hippie αισθητικής heavy ηχοτοπία μες από soul ατραπούς και psych rock σοκάκια, τα οποία με περισσή μαεστρία έχουν επιτυχώς διανθίσει με stoner στολίδια και με σχεδόν διάφανα funk αρώματος ethnic ψήγματα.
 
Ηλεκτρισμένες μελωδίες και στιβαρά riffs ξεχύνονται συνεχώς από την ατίθαση κιθάρα των Mammoth Spirit, που άλλοτε μας οδηγούν σε συμπαγή stoner μονοπάτια κι άλλοτε διανθίζουν το δεύτερο έως τώρα κι ομώνυμο EP τους με desert punk σκόνη, απογειώνοντας έτσι την έμφυτη κι αλήτικη συνάμα rock ψυχεδέλεια των αβυσσαλέα παιχνιδιάρικων τους πλήκτρων.
 
Ρωμαλέα είναι λοιπόν σε τούτο το EP τα πλήκτρα, που σε συνδυασμό με τα σκανδαλιάρικα κρουστά και τα παθιασμένα μα και συνάμα εξόχως αισθαντικά φωνητικά εντείνουν αμφότερες την αρκούντως heavy ψυχεδέλεια των Mammoth Spirit και την εγγενή τους soul νοοτροπία, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η παραγωγή, που κολακεύει με την retro θέρμη της το τελικό σύνολο.
 
Ιδιαιτέρως μεστό είναι το βαφτισμένο σε ρηχούς fuzz βάλτους μπάσο, που κρατά με δεξιοτεχνία τα μπόσικα στο ομώνυμο EP των Mammoth Spirit και σιγοντάρει συγχρόνως φανταστικά τα δυναμικά τους ντραμς, τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή του ροή με το έμφυτο groove τους και πασπαλίζουν με funk σπιρτάδα το ήδη σπιρτόζικο heavy psych ταμπεραμέντο τους.
 
Ξεχειλίζει rock ενέργεια και στάζει heavy αδρεναλίνη το δεύτερο πόνημα των δραστήριων και πολλά υποσχόμενων Mammoth Spirit, το οποίο χάρη στην εγγενή τους hippie ιδιοσυγκρασία και τα βαριά τους psych rock αρώματα βάφει με θολά κι εκρηκτικά συνάμα stoner ηχοχρώματα τον σκοτεινό, αν και στολισμένο με πολύχρωμες soul και funk πινελιές, desert punk τους καμβά.
 
Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα πραγματικά εξαιρετικό και προσεγμένο στην λεπτομέρεια EP από τους υπέροχους Mammoth Spirit, οι οποίοι ανεβάζουν σε τεράστια ύψη τις προσδοκίες για ένα full length δίσκο τους, καθώς το φερώνυμο πόνημα τους μαρτυρά το ειλικρινές τους rock ταλέντο και μας προσφέρει απλόχερα πάρα πολύ δυνατές στιγμές heavy psych ευδαιμονίας. Υπέροχο.
 
Mammoth Spirit: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου