Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Stoned Spirit - Spirits Of Zos

 
Μια ακόμη εξαιρετική μπάντα μας έρχεται από την εγχώρια underground σκηνή κι ο λόγος γίνεται για τους άκρως ταλαντούχους κι ανερχόμενους Stoned Spirit, που σχηματίστηκαν στην Άρτα στις αρχές του 2010, οι οποίοι έπειτα από μια μεγαλούτσικη σε διάρκεια στάση στο διάβα τους επέστρεψαν στα heavy δρώμενα στα μέσα του 2015 με ανανεωμένη την σύνθεση τους.
 
Αντώνης στην φωνή, Τίτος στο μπάσο, Μάριος στην κιθάρα και Χρήστος στα ντραμς απαρτίζουν τούτη την πολλά υποσχόμενη μπάντα, η οποία πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το παρθενικό της άλμπουμ υπό τον τίτλο Spirits Of Zos, που περιέχει εφτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών και διακρίνεται για την συμπαγή παραγωγή του, που ξεχειλίζει rock θέρμη.
 
Στιβαρά κι αργόσυρτα riffs σε κλασσικό stoner ύφος σέρνονται σε ακανθώδεις doom ερήμους και μας ταξιδεύουν σε ηλιοκαμένα heavy rock ηχοτοπία εκεί όπου γεμάτα hard rock ενέργεια solos μας ξεμυαλίζουν με τα ισχνά τους desert αρώματα, τα οποία πλαισιώνουν υπέροχα τις metal αιχμές του Spirits Of Zos και μαρτυρούν συγχρόνως την ατίθαση φαντασία των Stoned Spirit.
 
Ιδιαιτέρως βαρύ και μεστό είναι το πυρωμένο rythm section σε τούτη την άκρως απολαυστική κυκλοφορία, την οποία χάρη στο βαφτισμένο σε οπιούχα fuzz ύδατα μπάσο των Stoned Spirit διανθίζει με μια υφέρπουσα αίσθηση heavy ψυχεδέλειας, που κολακεύει τα κομμάτια τους κι ενισχύει την ποικιλία του Spirits Of Zos, καθώς αναδεικνύει το ρωμαλέο groove των ντραμς.
 
Βραχνάδα και γρέζι είναι τα δυο κύρια χαρακτηριστικά των εξόχως παθιασμένων φωνητικών στο άκρως χορταστικό Spirits Of Zos, που χρωστά σε αυτά, καθώς και στα έγχορδα τις έντονες και διαβολικά σαγηνευτικές metal αποχρώσεις του, ενώ εκτελεστικός και συνθετικός οίστρος παρέα με την έξοχη έμπνευση των Stoned Spirit απογειώνουν το σπιρτόζικο τους rock ταμπεραμέντο.
 
Ηλιαχτίδες καυτές desert ευωδίας καλύπτουν σαν άλλο πέπλο το ράθυμα εκρηκτικό heavy rock τσαγανό των Stoned Spirit και συντροφεύουν αρμονικά τα σχεδόν διάφανα μα συνάμα κοφτερά metal ψήγματα τους, κολακεύοντας έτσι την εγγενή stoner ιδιοσυγκρασία του Spirits Of Zos κι αναδεικνύοντας σε πρώτο πλάνο τα κολασμένης ομορφιάς και μεθυστικά του doom στοιχεία.
 
Δεν αποτελεί πλέον μυστικό, το γεγονός, πως η εγχώρια heavy σκηνή είναι από τις πιο δυνατές κι αναγνωρίσιμες παγκοσμίως και πως να γίνει αλλιώς όταν συνεχώς ξεπηδούν από τα σπλάχνα της νέες και φερέλπιδες μπάντες όπως οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Stoned Spirit, που με περισσή μαεστρία όπως μαρτυρά το υπέροχο Spirits Of Zos, μας προσφέρουν στιγμές rock μεγαλείου.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά σαγηνευτικά κι αμαρτωλά θελκτική heavy rock δουλειά, που αποτελεί ένα πραγματικά εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής από τους έξοχους Stoned Spirit, καθώς το βαρύ stoner άρωμα του ιδιαιτέρως γοητευτικού Spirits Of Zos ζαλίζει τις αισθήσεις με τα doom θέλγητρα και τις αχνής metal υφής desert του αναθυμιάσεις. Υπέροχο.
 
Stoned Spirit: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου