Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Looking Glass - Volume 4

 
Μια εξόχως ταλαντούχα heavy μπάντα με κλίση στον άκρως περιπετειώδη rock ήχο γεννήθηκε πριν από κάμποσα χρόνια εκεί κοντά στις αρχές της χιλιετίας στην Αυστραλία υπό το όνομα Looking Glass, η οποία δημιουργήθηκε κι έκτοτε απαρτίζεται από τον Marcus De Pasquale στην κιθάρα και την φωνή, τον Lachlan Paine στο μπάσο και τον Clinton Paine στα ντραμς.
 
Δεν είναι πολύ δραστήριοι δισκογραφικά οι Looking Glass, όμως οι εν λόγω έμπειροι μουσικοί μας χαρίζουν φέτος μέσω της επίσης εξ Αυστραλίας ορμώμενης, Goatsound Records, τον δεύτερο full length και τέταρτο συνολικά δίσκο τους, ο οποίος περιέχει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 60 λεπτών και φέρει τον γεμάτο θύμισες, λιτό και απέριττο τίτλο, Volume 4.
 
Στιβαρά heavy rock ηχοτοπία διανθισμένα με ξεθωριασμένα hardcore ηχοχρώματα και θολές blues πινελιές, που κολακεύουν αμφότερα τα ρωμαλέα stoner στοιχεία των Looking Glass και τα συμπαγή doom αρώματα τους, διακρίνονται στο χορταστικό Volume 4 και πασπαλίζουν συνάμα με αχνές metal αιχμές τον έμφυτο και αβυσσαλέα λυρικό του progressive χαρακτήρα.
 
Τρομερά δυναμικά είναι τα ντραμς του εξόχως απολαυστικού Volume 4, το οποίο πλημμυρίζουν επιτυχώς με το ταξιδιάρικο τους groove, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η αρμονική τους συνεργασία με το μεστό μπάσο των εξαίρετων Looking Glass, το οποίο χαρίζει στο νέο τους πόνημα το πάντοτε απαραίτητο στις heavy κυκλοφορίες ηχητικό βάθος με τον αχαλίνωτο του rock όγκο.
 
Πότε κοφτερά και πότε μελωδικά είναι τα πάντα βαριά και μεγαλειώδη riffs από την κιθάρα των έξοχων Looking Glass, η οποία σκαρώνει συνεχώς πελώριους ρυθμούς, άλλοτε σε stoner ύφος κι άλλοτε σε παραδοσιακό doom rock μοτίβο, απογειώνοντας την έμφυτη progressive ευωδία του Volume 4 κι αναδεικνύοντας έτσι συνάμα την ιδιαιτέρως πλούσια heavy rock του ποικιλία.
 
Ράθυμες κι εύφλεκτες post σταγόνες πλαισιώνουν υπέροχα τα σχεδόν ανεπαίσθητα hardcore ρινίσματα του εξαιρετικού Volume 4 και τυλίγουν σαν άλλο πέπλο την υφέρπουσα κι εγγενή metal ψυχεδέλεια του, ενώ συγχρόνως επιτρέπουν στις σχεδόν διάφανες noise αναθυμιάσεις των υπέροχων Looking Glass να στολίσουν υπέροχα τις αιχμηρές τους progressive ανησυχίες.
 
Βαριά παρότι διακρίνεται και για το λεπτεπίλεπτο heavy σκαρί της είναι η rock ψυχεδέλεια των Looking Glass, η οποία εκτός όλων των άλλων αποτυπώνεται και από τα σποραδικά και πάντοτε με καθαρή κι απόκοσμη συνάμα χροιά φωνητικά τους, τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή ροή του πραγματικά εξαίρετου και προσεγμένου στην λεπτομέρεια Volume 4.
 
Λυρικό και βίαια όμορφο είναι το artwork του παιχνιδιάρικου και διαβολικά σκανδαλιάρικου Volume 4, το οποίο φιλοτέχνησε με περίσσιο μεράκι η Lisa Engeman, ενώ εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους Jason Fuller για το mastering και Tim Duck για την ηχογράφηση και τη μίξη, καθώς απογείωσαν τα νέα κομμάτια των Looking Glass με την ποιότητα της δουλειάς τους.
 
Φέροντας λοιπόν στην ολόγιομη με αγνό rock ταλέντο, heavy τσαγανό κι ατόφιο progressive ταμπεραμέντο φαρέτρα του ως κύριο του όπλο την αψεγάδιαστη παραγωγή και τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Looking Glass, το αμαρτωλά θελκτικό και περιπετειώδες Volume 4 μας ταξιδεύει σε πολύχρωμα doom ηχοτοπία metal υφής, αναιμικής funk αύρας και stoner σαγήνης.
 
Καλό θα ήταν, τέλος, να γνωρίζετε ότι το θαυμάσιο Volume 4 από τους ικανότατους και άκρως έμπειρους Looking Glass, βρίθει rock ποικιλίας και ξεχειλίζει heavy ποιότητα, ενώ είναι εξαιρετικά εθιστικό, μιας και οι ατίθασες κι απαράμιλλης doom γοητείας συνθέσεις του, ξεχωρίζουν από το metal κέφι και τη stoner ζωηράδα με την οποία περικλείουν τα λάγνα του prog θέλγητρα. Έξοχο.
 
Looking Glass: Bandcamp / Facebook
Goatsound Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου