Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

MaidaVale - Tales Of The Wicked West

 
Τέσσερις νεαρές κοπέλες από την Σουηδία και πιο συγκεκριμένα οι Linn Johannesson στο μπάσο, Sofia Strom στην κιθάρα, Matilda Roth σε φωνή και Johanna Hansson στα ντραμς, σχημάτισαν στα μέσα του 2012 τις MaidaVale, την δική τους rock μπάντα, που στα τέλη του καλοκαιριού κυκλοφόρησε μέσω της The Sign Records την παρθενική της full length δουλειά.
 
Εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών απαρτίζουν το παραμυθένιο μουσικό περιεχόμενο του περί ου ο λόγος εξαιρετικά συναρπαστικού, Tales Of The Wicked West, το οποίο ξεχωρίζει για το πολύχρωμο artwork του και την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που κολακεύει τα κομμάτια των MaidaVale με την διαυγή της και σχεδόν στεντόρεια heavy δυναμική.
 
Σπιρτόζικα και άκρως παιχνιδιάρικα ντραμς πασπαλίζουν αρμονικά με blues πυρίτιδα το εκρηκτικό Tales Of The Wicked West και συνεισφέρουν συνάμα σημαντικά στην ομαλή του ροή με την έμφυτη groove σπιρτάδα τους, ενώ το μεστό μπάσο των ανερχόμενων MaidaVale σιγοντάρει περίφημα με την ανάλαφρη του fuzz αύρα, αμφότερα την κιθάρα και τα τύμπανα.
 
Ηλεκτρισμένες κι αρκούντως heavy μελωδίες υφαίνει με περισσή μαεστρία η ατίθαση κιθάρα των MaidaVale, η οποία άλλοτε μας ταξιδεύει στα βάθη της αχανούς rock ψυχεδέλειας αλλοτινών εποχών με τα μεθυστικά leads και τα εξόχως εθιστικά της solos κι άλλοτε στολίζει το έξοχο Tales Of The Wicked West με αρκούντως heavy και κοφτά riffs αιχμηρής blues αισθητικής.
 
Διστακτικές stoner σκιές καλύπτουν απαλά τις διακριτικές και συνάμα ιδιαιτέρως γαλήνιες desert αποχρώσεις των πολλά υποσχόμενων MaidaVale, χάρη στις αχαλίνωτα heavy αναθυμιάσεις των εγχόρδων τους, ενώ τα παθιασμένα φωνητικά τους ερμηνεύουν με περισσή θεατρικότητα τους εξαίρετους στίχους του γοητευτικού κι εξόχως απολαυστικού Tales Of The Wicked West.
 
Ωμή rock ψυχεδέλεια 60's αισθητικής και άγρια blues ομορφιά 70's αρώματος γεννά η παιχνιδιάρα retro φαντασία των ευρισκόμενων σε συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο MaidaVale, η θελκτική vintage έμπνευση των οποίων στο μαγευτικό Tales Of The Wicked West αποπνέει heavy φρεσκάδα και μαρτυρά stoner ειλικρίνεια έντονης desert αύρας κι αχνής fuzz ευωδίας.
 
Χορταστικό κι άκρως διασκεδαστικό είναι το σκανταλιάρικα όμορφο Tales Of The Wicked West, το οποίο χρωστά τα δροσιστικά του retro ρινίσματα στη μοντέρνα προσέγγιση του πάντοτε μεθυστικού vintage ήχου από τις ιδιαιτέρως ταλαντούχες κι εξαιρετικά ελπιδοφόρες MaidaVale, οι οποίες εδώ έχουν επιτυχώς υποτάξει τις επιρροές τους, χάρη στο έμφυτο τους rock ταλέντο.
 
Όμως εκτός από την εγγενή τους μουσική δεινότητα εξίσου σημαντικό για την παραισθησιογόνα blues αύρα του Tales Of The Wicked West είναι και το heavy μεράκι τους και θαρρώ, πως παρέα με τo σπινθηροβόλο κι απαράμιλλο τους fuzz ταμπεραμέντο, σύντομα θα οδηγήσουν τις υπέροχες MaidaVale στον θρόνο της αμαρτωλά σαγηνευτικής rock ψυχεδέλειας. Φανταστικό.
 
MaidaVale: Facebook
The Sign Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου