Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Troll -U.S. - Troll

 
Δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν δυο χρόνια ζωής ως μπάντα οι δραστήριοι και προερχόμενοι από το Πόρτλαντ του Όρεγκον Troll -U.S., οι οποίοι απαρτίζονται από τους John στα φωνητικά, Lou στην κιθάρα, Wayne στο μπάσο και Ryan στα ντραμς κι όμως τούτες τις μέρες κυκλοφορούν την δεύτερη και σχεδόν ομώνυμη δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο Troll κι έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών.
 
Λιτό artwork σε ξεθωριασμένες αποχρώσεις και στιβαρή κι ογκώδης παραγωγή διακρίνουν αλλά και κολακεύουν συνάμα το έξοχο Troll και μας βάζουν για τα καλά στο συμπαγές και ρωμαλέο του ηχητικό κλίμα, το οποίο με αφετηρία την έμφυτη doom metal νοοτροπία των ανερχόμενων Troll -U.S. μας ταξιδεύει μες από θολά progressive ηχοτοπία και δαιδαλώδεις stoner ατραπούς σε μελωδικούς sludge βάλτους εκεί όπου ο θαμπός και γαλήνιος heavy ήχος, ανθεί.
 
Φωνητικά ήρεμα και γαλήνια πλαισιώνουν αρμονικά την αιθέρια heavy πραότητα του Troll κι ερμηνεύουν ιστορίες occult αύρας με πειστικότητα, χάρη στην εγγενή θεατρικότητα της αέρινης epic ζεστασιάς, που αποπνέει η θερμή και πάντα καθαρή χροιά τους, ενώ δυναμικά είναι τα πελώρια riffs της κιθάρας, τα οποία άλλοτε κινούνται σε παραδοσιακό doom μοτίβο κι άλλοτε ξεχωρίζουν είτε για την μοντέρνα stoner υφή, είτε για το αιθέριο prog άρωμα τους.
 
Μεστό και σφιχτοδεμένο είναι το rythm section των Troll -U.S. στο νέο τους πόνημα και συμβάλει έτσι στο μεγαλειώδες heavy εκτόπισμα τους, καθώς οι αχνές fuzz σπίθες, που ξεπετάγονται από το μπάσο και τις τραχιές χορδές του σε συνδυασμό με τις αβυσσαλέες φλόγες groove αδρεναλίνης από τα ντραμς, προσφέρουν στο εύφλεκτο Troll και την υφέρπουσα doom metal μελαγχολία του, δυνατές hard rock αποχρώσεις, που το απογειώνουν.
 
Πρωτόγονη doom νοσταλγία traditional ευωδίας και αχνές progressive αναθυμιάσεις αγκαλιάζουν σφιχτά τα σχεδόν ανεπαίσθητα sludge ψήγματα του μεθυστικού Troll και αναδεικνύουν έτσι αμφότερα τα σύγχρονα stoner στοιχεία και τα αιχμηρά hard rock ρινίσματα, που σκεπάζουν αρμονικά την θλιμμένη occult υφής epic αύρα των Troll -U.S., οι οποίοι με όπλο τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο μας χαρίζουν δυνατές στιγμές heavy απόλαυσης.
 
Θλίψη έντονου stoner αρώματος κι αναιμικής υπόστασης sludge ευδαιμονία συνυπάρχουν αρμονικά στο χορταστικό Troll από τους πολλά υποσχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Troll -U.S., το οποίο μαρτυρά την doom metal παραδοσιακής υφής έμπνευση τους, καθώς και την φέρουσα ισχνές και ανάγλυφες συνάμα progressive πινελιές φαντασία τους, που καθιστούν εξαιρετικά διασκεδαστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό το τελικό heavy σύνολο. Υπέροχο.
 
Troll -U.S.: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου