Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Birthday Kicks / Screaming Dead Balloons - Split

 
Δυο εξαιρετικές μπάντες από την Λάρισα ένωσαν πρόσφατα τις μουσικές τους δυνάμεις και με την αρωγή της ανερχόμενης Vault Relics, που στηρίζει άνευ όρων και περιορισμών τον εγχώριο underground ήχο, πρόκειται στα μέσα του ερχόμενου Νοέμβρη να κυκλοφορήσουν σε 7" βινύλιο την Split δουλειά τους, που περιέχει από ένα κομμάτι αμφότερων των συγκροτημάτων.
 
Πρόκειται για μια συνεργασία των σχηματισμένων στον θεσσαλικό κάμπο Birthday Kicks και Screaming Dead Balloons, αμφότεροι εκ των οποίων απαρτίζονται από τρεις ταλαντούχους κι εξόχως έμπειρους μουσικούς, που πριν από τέσσερα περίπου χρόνια χαρίσανε σάρκα και οστά σε δυο πραγματικά εξαίρετες, πολλά υποσχόμενες κι άκρως ελπιδοφόρες rock μπάντες.
 
Με μια διασκευή από τους εξαιρετικούς Birthday Kicks, που στην αρχή της τρέχουσας χρονιάς έβγαλαν τη δεύτερη συνολικά και ντεμπούτο full length τους δουλειά με τίτλο Black Echo Trap, στο κομμάτι She Talks To Rainbows των θρυλικών Ramones ξεκινά τούτο το υπέροχο Split, το οποίο κλείνει με το κομμάτι Last Minute Hero από τους έξοχους Screaming Dead Ballons.
 
Κάτι παραπάνω από αρκετά για να κολλήσουμε και να αφεθούμε στις ανόθευτα λάγνες rock προθέσεις και των δύο, αποδεικνύονται τα έξι λεπτά συνολικής διάρκειας του Split από τους Birthday Kicks και τους Screaming Dead Balloons, μιας κι αυτά τους είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το μεστό κι ατίθασο garage στίγμα τους και συνάμα να μας ξεσηκώσουν.
 
Βαρύς και μελωδικός είναι συγχρόνως ο στιβαρός fuzz χαρακτήρας των Birthday Kicks σε τούτο το Split, το οποίο και πνίγουν σε garage αναθυμιάσεις heavy rock εκτοπίσματος, ενώ σε λιγότερα από 150 δευτερόλεπτα οι τρομεροί Screaming Dead Balloons μας ταξιδεύουν στα βάθη της noise ψυχεδέλειας μες από kraut rock ατραπούς και ξεθωριασμένα punk σοκάκια.
 
Ταλέντο και μεράκι περισσεύουν σε τούτο το έξοχο Split, που μας υπενθυμίζει το πόσο καλός είναι ο ιδιαιτέρως απολαυστικός ντεμπούτο δίσκος των εξαιρετικών Birthday Kicks και συνάμα μας προϊδεάζει για την επερχόμενη κι ευρισκόμενη στα σκαριά εάν οι πληροφορίες μου είναι σωστές νέα full length δουλειά από τους φοβερούς Screaming Dead Balloons. Υπέροχο.
 
Birthday Kicks: Bandcamp / Facebook
Screaming Dead Balloons: Bandcamp / Facebook
Vault Relics: Big Cartel / Blogspot
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου