Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Comacozer - Astra Planeta

 
Από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας όπου και το 2013 σχηματίστηκαν από τον Andrew στα ντραμς, τον Rich στο μπάσο και τον Rick στην κιθάρα, προέρχονται οι ταλαντούχοι και ανερχόμενοι Comacozer, οι οποίοι στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κυκλοφόρησαν με την αρωγή της ολλανδικής Headspin Records την παρθενική τους full length δουλειά με τίτλο Astra Planeta.
 
Μόλις πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών περιέχει το ταξιδιάρικο και περιπετειώδες Astra Planeta, το οποίο χρωστάει την αψεγάδιαστη του παραγωγή στους Frank Attard και Philip Dust, που του χάρισαν ηχητική ζεστασιά κι ογκώδη διαύγεια και οφείλει στον Danny Graham το έξοχο artwork του, που κολακεύει τα νέα κομμάτια των Comacozer, με τους συμβολισμούς του.
 
Όμως, τα εύσημα για το εξόχως χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό Astra Planeta ανήκουν δικαιωματικά στους άκρως ελπιδοφόρους Comacozer, οι οποίοι χρησιμοποίησαν με μαεστρία το πλούσιο ταλέντο τους και χάρη στην εκτελεστική δεινότητα και τον συνθετικό τους οίστρο, το έθεσαν στην διάθεση της αχαλίνωτης rock φαντασίας και την ατίθασης heavy έμπνευσης τους.
 
Κάπως έτσι το σχεδόν αβάσταχτα όμορφο Astra Planeta ξεχειλίζει από space rock ποιότητα και βρίθει heavy ποικιλίας, καθώς οι φοβεροί και τρομεροί Comacozer μας οδηγούν σε διαστημικής υφής και πολύχρωμες acid doom ερήμους μες από instrumental ατραπούς αχνής stoner αύρας, εκεί όπου desert γοητείας psych άνθη αγκαλιάζουν σφιχτά την ατόφια τους fuzz ψυχεδέλεια.
 
Ηλεκτρισμένα leads αχνής krautrock ευωδίας και διακριτικά solos αγνής space αύρας ξεχύνονται με δεξιοτεχνία από την ποτισμένη με ανατολίτικης γεύσης fuzz όπιο κιθάρα των Comacozer και αναδεικνύουν επιτυχώς την έμφυτη τους heavy ψυχεδέλεια, ενώ τα δυναμικά της riffs, πότε διανθίζουν το εξαιρετικό Astra Planeta με stoner ενέργεια και πότε με νωχελικά doom στοιχεία.
 
Βαριές heavy rock αναθυμιάσεις αναδύει ασταμάτητα το μεστό και συμπαγές rythm section του εξαίρετου Astra Planeta, το οποίο πασπαλίζει με groove αδρεναλίνη το τελικό σύνολο και του προσφέρει συνάμα περίσσιο ηχητικό βάθος κι όγκο, χάρη στα σπιρτόζικα ντραμς των υπέροχων Comacozer και το στιβαρό τους μπάσο, αμφότερα εκ των οποίων στάζουν heavy μεράκι.
 
Ιδιαιτέρως πυκνά είναι τα συναρπαστικά doom ξεσπάσματα του έξοχου Astra Planeta, τα οποία πλαισιώνονται από σχεδόν διάφανες sludge σκιές, που ενισχύουν αμφότερα τα αιθέρια stoner στοιχεία και τις αμαρτωλής ομορφιάς acid rock πινελιές των Comacozer, οι οποίοι εδώ έχουν επιτυχώς στολίσει το παχύ τους desert μοτίβο με ανάγλυφα fuzz ψήγματα space ψυχεδέλειας.
 
Σε δυσθεώρητα ύψη στέλνει τις προσδοκίες για το ηχητικό μέλλον των έξοχων και πάρα πολλά υποσχόμενων Comacozer το συναρπαστικό κι επιεικώς θαυμάσιο Astra Planeta, καθώς μας παρουσιάζει με τρόπο μαγευτικό την μοναδική τους rock ταυτότητα και μαρτυρά συνάμα την αβυσσαλέας desert κι εύθραυστης space αύρας heavy psych τους ιδιοσυγκρασία. Φανταστικό.
 
Comacozer: Bandcamp / Facebook
Headspin Records: Official Website
 

1 σχόλιο: