Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Elbrus

 
Μια πραγματικά εξαιρετική και πάρα πολλά υποσχόμενη μπάντα σχηματίστηκε πριν από δυο χρόνια περίπου στην Μελβούρνη της Αυστραλίας υπό το όνομα Elbrus, από τους Ollie Bradley Smith σε φωνή και όργανο, Ringo Camilieri στην κιθάρα, Tom Todorovic στα ντραμς και Mafi Watson στο μπάσο, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους full length δίσκο.
 
Έξι μόλις κομμάτια περιέχει το ομώνυμο και παρθενικό πόνημα των Elbrus, το οποίο διαρκεί συνολικά περίπου 40 λεπτά και ξεχωρίζει για το επιεικώς πανέμορφο artwork του Adam Burke, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χάρη στην ογκώδη της διαύγεια χαρίζει μια ιδιαιτέρως γοητευτική vintage αύρα στην οργανική υπόσταση των συνθέσεων του.
 
Δυναμικά riffs με ισχυρά blues αρώματα κι έντονες hard rock αιχμές πλέκει με περισσή μαεστρία η ατίθαση κιθάρα των Elbrus, η οποία διανθίζει με stoner αποχρώσεις το τελικό σύνολο, χάρη στα μεθυστικά της leads και τα εθιστικά της solos, ενώ η φυσαρμόνικα της Christi Hodgkins, εντείνει την ήδη δυνατή retro ευωδία, που διαπερνά τα εξαιρετικά περιπετειώδη τους κομμάτια.
 
Αχνές progressive αναθυμιάσεις αναδύει το στιβαρό και συμπαγές rythm section των Elbrus, το οποίο χάρη στα σπιρτόζικα ντραμς πασπαλίζει με blues rock πυρίτιδα το τελικό σύνολο και βοηθά έτσι σημαντικά στην ομαλή του ροή με το σπινθηροβόλο του groove, ενώ το μεστό τους μπάσο, ενισχύει τις doom σκιές τους με την οπιούχα και υπέρβαρη του fuzz ιδιοσυγκρασία.
 
Φωνητικά παθιασμένα και στολισμένα με αχνό γρέζι πλαισιώνουν υπέροχα το πρώτο πόνημα των Elbrus με την αισθαντική τους hard rock χροιά και συμβάλουν σημαντικά στην ποικιλία του, καθώς αναδεικνύουν υπέροχα τα blues στοιχεία τούτης της έξοχης μπάντας, που μας ταξιδεύει στην doom ψυχεδέλεια μες από retro υφής prog ηχοτοπία, που ζέχνουν stoner φρεσκάδα.
 
Υπερβολικά ελπιδοφόροι θαρρώ, πως είναι οι ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι Elbrus, που με το απολαυστικό τους ντεμπούτο, μας χαρίζουν πολύ δυνατές στιγμές heavy ευδαιμονίας, μιας και η δροσερή τους vintage αύρα ταιριάζει αρμονικά με τα blues και hard rock ηχοχρώματα τους κι απογειώνει συγχρόνως το prog τσαγανό των doom και stoner ψηγμάτων τους. Θαυμάσιο.
 
Elbrus: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου