Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Leather Lung - Lost In Temptation

 
Στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης βρίσκεται η έδρα των σταθερά ανερχόμενων Leather Lung, οι οποίοι σχηματίστηκαν στα μέσα του 2012 από τέσσερις ιδιαιτέρως έμπειρους και ταλαντούχους μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους και πιο συγκεκριμένα από τον Mike στην φωνή, τον Zach στην κιθάρα, τον Ben στα ντραμς και τον Jesse στο μπάσο.
 
Εφτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών περιέχει το περί ου ο λόγος Lost In Temptation, το οποίο διακρίνεται για την ογκώδη παραγωγή του, που χάρη στην αβυσσαλέα heavy διαύγεια της, αναδεικνύει περίφημα την οργανική βρωμιά των έξοχων Leather Lung και κολακεύει τα εκρηκτικά νέα τους κομμάτια, τα οποία ευωδιάζουν fuzz πυρίτιδα και ζέχνουν rock αλητεία.
 
Μια βραχνή και αμαρτωλής γοητείας southern αύρα υποβόσκει και καραδοκεί να τυλίξει στο βαρύ και ποτισμένο της με sludge δηλητήριο πέπλο τα λασπωμένα doom ηχοχρώματα του χορταστικού Lost In Temptation, το οποία μαρτυρά το άγριο hardcore παρελθόν, καθώς και τις έντονες punk αναφορές, που διακρίνουν τους Leather Lung και το stoner τους ταμπεραμέντο.
 
Ηλεκτρισμένα riffs πασπαλισμένα με fuzz λάσπη σε πρωτόγονο doom ύφος ξεχύνονται με ορμή sludge υφής από την στιβαρή κιθάρα των υπέροχων Leather Lung και ορίζουν εν πολλοίς το υπέρ του δέοντος βαρύ και γεμάτο stoner τσαμπουκά ηχητικό πλαίσιο του Lost In Temptation, το οποίο ξεχωρίζει εκτός όλων των άλλων και για το μεστό του στιχουργικό περιεχόμενο.
 
Παθιασμένα κι άκρως αισθαντικά τα πότε καθαρά και με ισχυρές grunge αιχμές και πότε βραχνά και στα όρια της hardcore ευωδίας brutal χροιάς φωνητικά των εξαίρετων Leather Lung, που ενισχύουν την ηχητική ποικιλία του εξόχως απολαυστικού Lost In Temptation, συμβάλλοντας παράλληλα σημαντικά στην ομαλή του ροή με τις πάντοτε επιτυχημένες τους εναλλαγές.
 
Υφέρπουσα και σχεδόν ανεπαίσθητη είναι η αχνή industrial αύρα, που διαπερνά στην φλογερή του ολότητα το Lost In Temptation, το οποίο χρωστά στα δυναμικά ντραμς των Leather Lung το χειμαρρώδες του groove και οφείλει στο βαρύ και ογκώδες τους μπάσο, τις ακάνθινες fuzz αιχμές, που στολίζουν αρμονικά τα σκληρά stoner στοιχεία και την doom του ιδιοσυγκρασία.
 
Φουριόζο είναι το συμπαγές και σπινθηροβόλο sludge μπρίο, που διακρίνει τα ισχυρά punk χαρακτηριστικά του εξόχως απολαυστικού Lost In Temptation κι άκρως εθιστικά τα ισχνά του hardcore ρινίσματα, τα οποία τονίζουν σωστά τις άκρως κοφτερές doom αιχμές, που φέρουν στο σκαιό stoner σκαρί τους οι Leather Lung, που εντυπωσιάζουν με τον heavy τους ενθουσιασμό.
 
Άκρως διασκεδαστικό είναι εν ολίγοις το Lost In Temptation από τους φοβερούς και τρομερούς Leather Lung, καθώς οι διάφανες industrial αναθυμιάσεις κι οι αχνές grunge σκιές τους παρέα με τις hardcore πινελιές και τις αιχμηρές punk αποχρώσεις των sludge ηχοτοπίων τους εξαίσια πλαισιώνουν το stoner υπόβαθρο των εθιστικά τραχιών doom τους ηχοχρωμάτων. Φανταστικό.
 
Leather Lung: Bandcamp / Instagram
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου